Αγιοκατάταξη π. Γερβασίου Παρασκευοπούλου

Ο Παναγιώτατος και Οικουμενικός Πατριάρχης κκ Βαρθολομαίος, εισηγήθηκε σήμερα 16 Νοεμβρίου 2023, στην Αγία και Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου και αποφασίσθηκε η επίσημη κατάταξη στους δέλτους των Αγίων της κατά Ανατολάς Ορθοδόξου Εκκλησίας, του Αγίου Γερβασίου Πατρών. Ο Γέροντας Γερβάσιος θεωρείται μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της νεότερης ιστορίας των Πατρών. Όλες οι εκκλησίες της Πάτρας σήμερα σημαίνουν χαρμόσυνα τις καμπάνες τους. Με μεγάλη συγκίνηση πιστοί προσκυνούν τα άγια Λείψανά του στις παιδικές κατασκηνώσεις, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Συχαινών!

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου σήμερα το πρωί έγινε Δοξολογία, εψάλη το Απολυτίκιο του Αγίου Γερβασίου και προσκύνησαν την ιερά Εικόνα του.

Στις 5:00 το απόγευμα θα τελεστεί ο πρώτος εσπερινός στις κατασκηνώσεις του π.Γερβασίου προς τιμήν του, μετά από πρόσκληση Κλήρου και Λαού του Μητροπολίτου Πατρών κ Χρυσοστόμου, ο οποίος με ιδιαίτερη φροντίδα και σεβασμό προέβει στις δέουσες ενέργειες για την αγιοκατάταξη του αειμνήστου και ηγιασμένου Γέροντος.

Άγιε του Θεού πρέσβευε υπέρ ημών των αμαρτωλών!