“Χάσαμε τον πατέρα μας” αναφωνούσε ο κόσμος! “Έπεσεν ο γεροπλάτανος της Όρθοδοξίας” αναφώνησε ο τότε Αρχιμ. Καλλίνικος Πούλος

π.Παναγιώτης: Πάτερ μου, ευλογείτε. Θα θέλατε να μου πείτε δύο λόγια για τον π.Γερβάσιο;

π.Νικόδημος: Ευχαρίστως! Πάτερ μου θα σας πω μόνον αυτό που έζησα την ημέρα της εξοδίου ακολουθίας του π.Γερβασίου εις τον Άγιον Δημήτριον Πατρών. Ήμουν με τον πνευματικό μου πατέρα τον π. Επιφάνιον Θεοδωρόπουλο και τον αρχιμ. Καλλίνικο Πούλο, μετέπειτα Μητροπολίτη Εδέσσης. Αυτό που είδαν τα μάτια μου και άκουσαν τα αφτιά μου ήταν συγκλονιστικό. Μικροί και μεγάλοι, νέοι, μεσήλικες και γέροντες, όλος ο λαός να κλαίει με αναφιλητά και να λέγουν : “χάσαμε τον πατέρα μας, έφυγε ο πατερούλης μας”. Τέτοιον συγκλονισμόν δεν ξανάνιωσα στη ζωή μου μέχρι και αυτής της στιγμής που μιλάμε. Ο δε μακαριστός Μητροπολίτης Εδέσσης κυρός Καλλίνικος, όταν κατέβαζαν τον Γέροντα στον τάφο είπε: “Έπεσεν ο γεροπλάτανος της Ορθοδοξίας”.

π.Παναγιώτης: Να ζητήσω να μου στείλετε ένα δώρο αγάπης για τον άγιο Γέροντα;

π.Νικόδημος: Βεβαίως! Θα σου στείλω Απολυτίκιο, Κοντάκιο και Μεγαλυνάριο, το οποίον μπορείς και να ψάλλεις εις ήχον Β’

π.Παναγιώτης: Ευχαριστώ θερμώς. Να έχουμε την ευχή του αγίου Γέροντα και του γέροντός μας (Μητρ. πρώην Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κυρού Ιεροθέου Τσαντίλη)